لول سوئیچ سطح خازنی

سطح سنج‌های خازنی که تحت عنوان لول سوئیچ خازنی نیز شناخته می‌شوند، یک راه حل اقتصادی و مطمئن برای اندازه گیری سطح در صنعت محسوب شده و کاربردهای بسیار گسترده ای دارند. این سنسورها از نوع لول سوئیچ بوده و می‌توانند وجود ماده را در نقطه ای از مخزن که در آن نصب شده اند، گزارش کنند.

اما چرا به این دسته از سنسورهای سطح، خازنی گفته می‌شود؟ دقیقا چگونه با فناوری خازن، سطح تشخیص داده می‌شود؟ در کدام مخازن می‌توان از لول سنج‌های خازنی استفاده نمود؟ قیمت این لول سنج‌ها چقدر است؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به تمامی این سوالات پاسخ دهیم!

سوئیچ سطح خازنی (capacitive switches) چگونه کار می‌کند؟
همانطور که می‌دانید، هر خازن از دو صفحه مثبت و منفی و یک ماده بین این صفحات که به آن دی الکتریک گفته می‌شود، تشکیل شده است. این دی الکتریک می‌تواند هوا و یا هر ماده دیگری باشد.

در لول سنج‌های خازنی، پروب سنسور نقش یک سطح و دیواره مخزن، نقش یک سطح دیگر را دارد. هنگامی که ماده درون مخزن بین این دو قرار می‌گیرد، ظرفیت الکتریکی خازن تغییر می‌کند و از این طریق، حضور ماده در این نقطه تشخیص داده می‌شود. به همین دلیل است که اکثرا از ارتفاع سنج‌های خازنی در مخازنی استفاده می‌شود که دیواره فلزی دارند. اما آیا اگر مخزن ما دارای دیواره پلاستیکی باشد، می‌توان همچنان از سطح سنج خازنی استفاده نمود؟ جواب مثبت است!

برخی از لول سوئیچ‌های خازنی به صورت چند کاتده طراحی می‌شوند که در آن‌ها، یکی از پروب‌ها نقش مثبت و یکی نقش صفحه منفی را دارد. این نوع لول سنج‌ها می‌توانند در مخازنی با دیواره نارسانا، مثلا از جنس پلاستیک نیز نصب شده و عمل کنند.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *